SÁROSI ANITA - artist sanita.email[at]gmail.com

China Guide - programfejlesztés

interactive video installation, software development, prototype, 2005

2004-ben 3 hónapos ösztöndíjat nyertem Kínába. A kilencven napos utazás alatt sok helyen jártam és sokórányi videóanyagot rögzítettem, amelyeket szabadon megtekinthetővé tettem egy saját fejlesztésű szoftverrel működő, interaktív installáció keretében.

Az 555 fájl bemutatását a Guide névre keresztelt, prototípusként kifejlesztett program biztosítja, amely alkalmas arra, hogy videó-, fotó-, szöveg- és hanganyagokat kezeljen azok elnevezése alapján. Az adatvezérelt szoftver használata egyszerű; nagy mennyiségű, különböző formátumú adat rendszerezésére és kezelésére is alkalmas. A felhasználónak csak annyi a dolga, hogy a kezelendő fájljait megfelelően nevezze el és a program a nevek lekérdezésével kialakítja a lehetséges bemutatási struktúrákat. Ezután a programot és a fájlokat egy DVD lemezre téve a rendszerezett anyag bárhol bemutatható a nevekben meghatározott struktúrák bármelyike vagy mindegyike szerint.

A China Guide többféle bejárási lehetőséget ajánl a néző számára: „témaláncba” fűzött, időrendi lejátszás, helyszínek szerinti keresés, a témák szerinti csoportosítás, stb. és a szabad vándorlás lehetőségét, mindenkinek a maga örömére, saját kíváncsisága szerint.

  • Koncepció: Sárosi Anita
  • Programozás: Vicsek Viktor

2007-ben a Magyar Formatervezési Tanács, Vizuális kommunikáció kategóriában a Guide-ot Magyar Formatervezési Díjra jelölte.

Következő projekt: → Cyber Cyrano - színházi látvány

Előző projekt: ← Nothing There - táncelőadás

egyben02.qxp
Minden jog fenntartva © SÁROSI ANITA - 2018 RSS