SÁROSI ANITA - artist sanita.email[at]gmail.com

Kirakat/Art Window

public street art and internet projects with Beatrix Szorenyi, 2000-01 & Art Window CD-Rom, 2004

2000 Február 24 – 2001 Február 23-ig, a Bp. I. ker. Hattyú u. 10/c. lakóház kirakatában és a http://www.sztaki.hu/providers/kirakat internet cím alatt megvalósítottunk egy nagy szabású köztéri képzőművészeti projektet. Havonta váltakozva tizenkét installációt készítettünk egy használaton kívüli kirakatba és tizenkét önálló, ám együtt is értelmezhető webművet töltöttük fel a projekthez tartozó honlapra. Folyamatosan építettük a installációkat, a kiállítási anyagokhoz tartozó weboldalakat; feltöltöttük a lakók, járó-kelők, nézők és e-mailezők reakcióit; elkészítettünk egy kereskedelmi kirakatokról készített fotógyűjteményt és - az elmúlt 100 évre visszamenőleg - egy nemzetközi képzőművészeti kirakat gyűjteményt. Az egy éves munka komoly tapasztalattal szolgált a művészet és a befogadó közeg viszonyával kapcsolatban, lenyomatai ma is láthatóak a megadott Internet címen és jelenleg is érkeznek e-mail-ek az oldal látogatóitól… Az évzáró kiállítás megrendezése után (3 dimenziós katalógus a kirakatban – 2001. Március, megnyitotta: Nemes Csaba), a Kirakat Galéria még másfél évig, mint önálló, non-profit kiállítóhely működött, ahol kiállítási lehetőséget biztosítottunk 36 külföldi és hazai kiállító, legkülönfélébb művészeti elképzeléseinek megvalósításához.

A Kirakat Galéria fenntartásához semmilyen támogatás nem állt rendelkezésünkre; kizárólag a lelkesedés működtette a galériát.

2002-ben szerepeltünk a Ludwig Múzeum Budapest - Kortárs Művészeti Múzeum, Budapest Box - Rejtett szcéna a 90-es években c. „a művész mint kurátor” tematikájú kiállításán, majd 2004-ben a Kirakat Projekt teljes anyaga feldolgozásra került CD ROM formájában, amelynek kiadását az NKA és a C3 támogatta.

A KIRAKAT/ART WINDOW CD-ROM magyar és angol nyelvű, tartalmazza az összes hazai és külföldi kiállító önéletrajzát, elérhetőségeit és “kirakatművét”; a kirakatban történt eseményeket, kirakat gyűjteményeket, levelezéseket, videókat, weboldalakat, a nézők/látogatók reakcióit, rendőrségi feljelentéseket, kapcsolódó interjúkat és újságcikkeket, stb.

A KIRAKAT/ART WINDOW CD-ROM 2004-ben bemutatásra került több hazai kiállításon, majd Sanghaiban és Pekingben is szerepelt. Elnyerte a Mediawave Fesztivál Kreatív Díját.

KIRAKAT/ART WINDOW

Következő projekt: → I Love My Pyjamas

Előző projekt: ← NézőPont/ViewPoint

SarosiAnita_Portfolio_2014.qxp
Minden jog fenntartva © SÁROSI ANITA - 2018 RSS